Acid acetic glacial

13.09 lei39.27 lei

ACID ACETIC(acid metilcarboxilic): Lichid limpede cu miros specific de otet. Mirosul este greu suportat de animalele de companie, din aceasta cauza, va recomandam, ca la folosire, sa tineti departe companionii Dumneavoastra.

Atentionari : Acidul concentrat este foarte periculos. Cazut pe pielea descoperita produce vezicule si rani care se vindeca foarte greu(cca 6 luni), este foarte coroziv atacand chiar si vasele din inox. Din aceasta cauza, in gospodarie se foloseste in concentratie de maximum 20%, concentratie care, la randul ei, se dilueaza dupa nevoi, la nivelul otetului alimentar care are un continut de 6-9%.

Sinonime: otet alb, acid acetic glacial(denumit asa pentru ca ingheata la 15-160C, fara sa-si mareasca volumul asa cum se intampla in cazul inghetului apei, iar aspectul este asemanator unui bloc de ghiata), acid metil carboxylic, cuvant cheie: acetic acid.

 

 

ALTE INFORMATII

  • provoaca arsuri si vezicule (basici) foarte dureroase pe piele
  • nediluat, ataca  vasele de inox alimentare
  • este inflamabil
  • ingheata la temperaturi de circa 16 °C fara a-si mari volumul, deosebit de inghetul apei care, la solidificare, se umfla. Pentru a se preveni neajunsurile provoate de inghet pe timp rece, se recomanda utilizarea unor solutii de acid acetic in concentratie de 80% care se congeleaza la cca-7°C sau in concentratie de 60% care ingheata la cca. -26°C
  • excelent solvent pentru foarte multi compusi organici, dizolva fosforul, sulful si acizii halogenati
  • miscibil cu apa, alcoolul, glicerina, eterul
  • se foloseste la prepararea acetatilor, acetatului de celuloza
  • se foloseste in industria alimentara si faraceutica ca acidifiant
  • reteta pentru prepararea  1L de otet alb: se ia un flacon de 100mL acid acetic si se amesteca cu 900mL apa

Fisa tehnica

Clear
Greutate Nu se aplică
Volum

1000mL, 500 mL, 250 mL, 100mL

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Acid acetic glacial”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top