Acetat de etil ( Ester etilic al acidului acetic, Ester acetic):
lichid limpede, volatil, cu miros caracteristic de fructe
la diluare are gust placut
se descompune incet in prezenta umiditatii si da o reactie acida
absoarbe apa pana la 3,3%
1mL se dizolva in 10 mL apa
este solubil in
ACETAT DE SODIU ANHIDRU
pulbere alba
se foloseste in chimia analitica la prepararea de solutii tampon-acetat si in industria colorantilor ca si mordant
se prepara in forma cristalizata prin adaugare de 54 g apa/mol
FISA TEHNICA https://remedlab.ro/wp-content/uploads/2020/08/ACETAT-DE-SODIU-anh.doc
ACETAT DE SODIU CRISTALIZAT
cristale transparente
1g se dizolva in 0,8 mL apa/19ml alcool
se foloseste in chimia analitica la prepararea solutiilor tampon-acetat, in industria colorantilor ca si mordant
se foloseste in experimente didactice in care solutia suprasaturata cristalizeaza instant cu emisie de caldura circa 2 ore
Fisa tehnica
Unitatea de masura in litri.
1 litru, 500 mL, 250 mL, 100 mL
PRODUS RESTRICTIONAT CLASIFICAT CA PRECURSOR DE DROGURI CATEGORIA A-III-A SI PRECURSOR EXPLOZIBIL IN ANEXA II DIN REGULAMENTUL EU 98/2013 SI LEGEA 49/2018 - SE LIVREAZA NUMAI CU DECLARATIE DE UTILIZARE IN FOLOS PROPRIU, PE PROPRIA RASPUNDERE!
Acetona ( 2-propaona, dimetil-cetona,
ACID ACETIC(acid metilcarboxilic): Lichid limpede cu miros specific de otet. Mirosul este greu suportat de animalele de companie, din aceasta cauza, va recomandam, ca la folosire, sa tineti departe companionii Dumneavoastra.
Atentionari : Acidul concentrat este foarte periculos. Cazut pe pielea descoperita produce vezicule si rani care se vindeca foarte greu(cca
Produs restrictionat clasificat ca precursori de explozivi in anexa I din Regulamentul UE. 98/2013 si legea 49/2018- Se livreaza numai la persoane juridice cu declaratie de utilizare pe propria raspundere si cu indicarea persoanei responsabile de activitati cu precursori de explozivi restrictionati.
In cantitati mici se foloseste la prepararea solutiilor de
DESCRIERE:
cristale albe, fara miros
1g se dizolva in 18mL apa rece sau in 4mL apa la fierbere, de asemenea in 18 mL alcool rece sau in 6mL alcool la fierbere sau in 4mL de glicerina
solubilitatea in apa creste prin adaugare de acid clorhidric, citric sau tartric
este incompatibil
Descriere:
se gaseste in tesuturile vegetale si animale precum si in fluide biologice
se produce prin fermentatie micologica la scala industriala folosin solutii brute de zahar cum ar fi molasa cu tulpini de Aspergillus niger
se extrage din fructe de citrice (sucul de lamaie contine 5-8% acid citric) sau din
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.